Missatge de benvinguda de Manolo Fortuny

Una salutació a tothom des de Kyabé (Txad), aquesta estimada població de 18.000 habitants al sud del desert del Sàhara.

Estem llançant aquesta pàgina web i vull expressar-vos els sentiments que tots tenim en fer-ho en un moment com aquest, tan delicat per a la població mundial i per a l’economia que està repercutint de manera especial entre els més pobres. És d’una gosadia especial l’atreviment de llançar aquest mitjà de comunicació en aquest moment tan delicat. El projecte solidari que hem posat en marxa es va gestar força abans de la crisi, ia ell es van apuntar fa dos anys moltes persones de bona voluntat. Sabem que són nombrosos els projectes solidaris que clamen ajuda des de múltiples llocs d’aquesta Àfrica maltractada. Nosaltres, des de “KYABÉ AVANÇA” no som més que una petita llavor, que vol créixer i donar fruits abundants en aquest racó del Txad on hem decidit plantar-la. Els pagesos del Departament del Lac Iro on es troba Kyabé, no han tingut mai la possibilitat de pensar en un futur diferent del de la precarietat del treball de la terra on han nascut. Aquest projecte que abasta moltes facetes del desenvolupament integral dels habitants de la zona, ha implicat des de fa anys una comunitat de jesuïtes de la PAO (Província d’Àfrica Occidental) que abasta 14 països, on se’n porta des de fa anys una important tasca de conscienciació i humanització a la regió subsahariana. Des de la parròquia S. Pedro Claver, a Kyabé, estem animant aquest múltiple projecte. L’Institut Politècnic és el subprojecte més jove i també més il·lusionant, per la possibilitat que podrà donar, d’aquí a uns anys,

La web que estem obrint ara amb l’esforç de tants homes i dones solidaris intenta ser un pont que trenqui distàncies, augmenti el coneixement mutu, i ens faci més propers. No voldríem que només fos una passarel·la, que el pas del temps pugui desmuntar fàcilment, volem que sigui una construcció duradora que, amb la desaparició d’un membre o un altre, troba el relleu fàcilment en altres que vénen al darrere, que impulsats per l’esperit inicial reforcen de manera pràctica i concreta la gran utopia de la fraternitat.

Una abraçada a tothom, Manolo Fortuny.